Tips til vaner som kan hjelpe deg å drikke mer vann

Mange vet at det å drikke vann gir en bedre hverdag, men ikke alle får det til. Her er noen tips til hvordan du kan drikke mer vann i løpet av din hverdag.

Drikk mindre - og oftere

Det er skjeldent det er godt å drikke en halvliter vann på styrten. Det er gjerne overveldende, og det kjennes ofte veldig fullt i magen. Så det er rett og slett ikke behagelig. Nøkkelen til å lykkes med å drikke nok vann er å drikke litt om gangen, og heller oftere.

Mange har funnet ut at det å bare sippe litt vann innimellom fører til at man i løpet av en dag har drukket overraskende mye vann, men det føles ikke mye.

Derfor er det smart å drikke mindre mengder vann (sippe) og heller oftere.

Hvor bør du ha vannet tilgjengelig?

Vel, hvor oppholder du deg i løpet av en dag? Hvis du jobber på kontor så oppholder du deg først hjemme, deretter på reise til kontoret, så kontoret, og kanskje treningsstudio og hjem igjen?

Vann hjemme

Mange opplever det mye lettere å drikke vann når man har en flaske som står i nærheten. Ofte best med slik "pressetut" i stedet for en skukork. Da er det bare å strekke ut hånden og ta en liten sup, og fortsette med det man holdt på med. Så det å ha en flaske med vann som du enten bærer med deg rundt i hjemmet, eller ha en flaske som står der du er, fungerer fint.

Vann på reise eller treningsstudio

Når du er på reise eller treningsstudio så er det kjempesmart å ha vann tilgjengelig i vesken eller sekken, og det er derfor Drink Cools kartongvann finnes. Det gjør det lett å ta opp drikkekartongen og ta en sup når kroppen har lyst på mer vann, og samtidig kan du ha ren samvittighet for å bruke emballasje som har lavere miljøavtrykk enn vannflasker.

Vann på kontoret/ arbeidsplassen

Noen kontorlokaler har vanndispenser, men ofte brukt av plastglass eller papirkopper. Et slikt glass rommer ganske lite og går fort tomt, så mange finner at hvis de fyller vann på en fast flaske de har på kontoret, så øker også konsumet av vann.

Hvis din arbeidsplass ikke har vann tilgjengelig lett så kan du ta med deg vannkartong og supe fra den når det passer deg.

Sett smak på vannet

Mange synes at det er kjedelig å drikke vanlig rent vann i lengden. Da er det godt å prøve en avveksling, og helst en uten sukker. Noen trives godt med å skjære en skive sitron eller lime og ha i glasset, for det tilfører smak men ikke kalorier. Hvis man ikke har noe å skjære med så kan det fungere utmerket med en liten sprut med presset sitron man kan kjøpe i butikken. Andre vil gjerne ha litt mer sødme og bruker en saft uten sukker.

Med cool har du muligheten til å velge mellom naturell og tre ulike og gode smaker. Selv naturell synes mange smaker bedre enn vann fra springen fordi det er renset og har korrigert pH. Prøv selv og finn din favoritt!Publisert/ published: 06-08-2021