5 fordeler med å drikke vann

De aller fleste vet at det er viktig å drikke nok vann i løpet av dagen, men mange vet ikke hvorfor. Her ser vi på noen av fordelene med å drikke nok vann.


Noen kjappe fakta om vann

  • Voksne mennesker er 60 prosent vann, og blodet vårt er 90 prosent vann.
  • Det er ingen universelt avtalt mengde vann som må konsumeres daglig.
  • Vann er avgjørende for nyrene og andre kroppsfunksjoner.
  • Ved dehydrering kan huden bli mer sårbar for hudlidelser og rynker.
  • Drikkevann i stedet for brus kan hjelpe til med vekttap.

Å drikke nok vann bidrar til å regulere kroppstemperaturen

Vann som lagres i de midterste lagene av huden kommer til hudens overflate som svette når kroppen varmes opp. Når den fordamper, avkjøler den kroppen. Det er viktig på varme dager, og spesielt når du jobber hardt eller driver med sport.

Noen forskere har antydet at når det er for lite vann i kroppen, øker varmelagringen og individet er mindre i stand til å tolerere varmestamme.

Fordøyelsessystemet er avhengig av å ha nok vann

Tarmen trenger vann for å fungere skikkelig. Dehydrering kan føre til fordøyelsesproblemer, forstoppelse og en altfor sur mage. Dette øker risikoen for halsbrann og magesår. Derfor er drikkevann også avgjørende for fordøyelsessystemet.

Å drikke nok vann øker ytelsen under trening

Noen forskere har foreslått at inntak av mer vann kan forbedre ytelsen under anstrengende aktivitet. Mer forskning er nødvendig for å bekrefte dette, men en anmeldelse fant at dehydrering reduserer ytelsen ved aktiviteter som varer lenger enn 30 minutter. Les mer om å drikke vann under trening.

Vann hjelper med å rense kroppen

Vann er nødvendig i prosessen med svette og fjerning av urin og avføring. Dette er veldig viktig da cellene dine brenner energi når du går om dagen. Det etterlater avfall i kroppen din som må bringes ut gjennom fordøyelsessystemet og svette.

Derfor er det viktig at du har nok vann i kroppen til å gjøre jobben.

Drikkevann kan hjelpe deg med vekttap

Vann kan også hjelpe med vekttap, hvis det spises i stedet for søtet juice og brus. "Forlading" med vann før måltider kan forhindre overspising ved å skape en følelse av metthet.

Når du drikker vann, spesielt når du drikker vann hele dagen, kan det gi en følelse av å ha full mage og dermed redusere sultfølelsen. Når de drikker varmt vann, sier mange at sulten holdes borte i lengre tid. Dette gjøres ofte av folk som faster, da det bidrar til å holde sultfølelsen redusert over lengre tid.


Derfor anbefaler vi å drikke nok vann i løpet av en dag. Når du er på farten så anbefaler vi Drink Cools drikkekartong med cool.Publisert/ published: 05-08-2021