Hvorfor bør du drikke vann når du trener?

Hvorfor bør du drikke vann når du trener?

Vann er kanskje det viktigste i livet vårt. Det er ikke bare avgjørende for menneskelig overlevelse, men det spiller også en viktig rolle for å opprettholde god helse og velvære. Å drikke nok vann kan hjelpe deg med å holde deg frisk ved å holde kroppen hydrert og skylle ut giftstoffer fra systemet. I tillegg til det er det mange andre grunner til at vi bør drikke mer vann hver dag. Vann har mange fordeler.

Hva med å drikke vann når du trener?

Man bør drikke vann ofte, og spesielt før, under og etter en treningsøkt. Hvis du drikker mye vann mens du trener, vil du føle deg freshere under treningsøktene. På denne måten vil du redusere følelsen av å være dehydrert etter å ha jobbet hardt i en intens treningsøkt. Du vil kunne prestere bedre så lenge du er ordentlig hydrert før du starter fysisk aktivitet. Hvis du ikke har tid til å forberede deg med riktig ernæring og væske før trening, må du i det minste sørge for at du bruker tilstrekkelige mengder vann gjennom hele treningsøkten.

Hvor mye vann skal jeg drikke under trening?

Mengden vann du trenger avhenger av hvor aktiv du er og hva slags sport du driver med og også hva slags omgivelser du er i. Hvis du trener i et veldig varmt klima hvor du svetter mye, må du kanskje drikke en mye. Hvis du trener i et kaldere miljø og med en lavere intensitet, må du kanskje drikke mye mindre.

Ofte sier folk at du må drikke opptil 2 liter i timen. Men hvis du løper maraton eller trener vektløfting, sier de at du kanskje vil øke dette tallet til 3 liter. Det er kanskje ikke riktig for deg. Du må finne ut hva som er best for deg.

Det er helt annerledes å trene ute i solen på Mallorca, eller i et kaldere AC -avkjølt treningsstudio med lavere intensitet. Derfor er det ingen reell universell tommelfingerregel.

Ofte kan du begynne med å drikke rundt 2 dl noen minutter før du begynner å trene, og deretter prøve å drikke den samme mengden hvert 20. minutt. Avhengig av hva du trener kan du nippe til vannet i stedet for å drikke det på en gang. Av samme grunn anbefales det ofte å ha en drikkeflaske ved siden av deg, slik at du kan nippe når du vil.

Hvis du gjør tunge løft eller meget høy intensitet, vil du sannsynligvis gjerne nippe litt så ofte i stedet for å drikke 2 dl på en gang.

Hva er tegnene på at du har drukket for lite når du trener?

Du kan oppleve hodepine, svimmelhet, kvalme, magekramper, muskelsmerter, tretthet, etc. Disse symptomene indikerer at du ikke har drukket nok vann. (Eller bare at du har trent rett etter å ha spist mye mat, noe som ikke anbefales.)

Hvorfor skjer dette?

Når du trener, bruker musklene oksygen og energi, noe som betyr at de krever mange næringsstoffer som karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. Vann hjelper disse næringsstoffene inn i cellene og vevet. Hvis kroppen din mangler vann, vil den ha redusert evne til å gi energi der du trenger det, og du kan oppleve det ovennevnte.

Dehydrering reduserer også tilgjengelig vann for hjernen, pluss reduserer nøytrisjonsstrømmen for hjernen, og det kan resultere i hodepine eller svimmelhet.

Ta derfor alltid disse symptomene på alvor og prøv å drikke litt mer vann.

Mer miljøvennlig enn å kjøpe vannflasker

Drink Cool AS jobber for at det skal være lettere å ta med seg vann på farten, for eksempel til treningsstudioet, uten å forurense så mye som plastflasker gjør. Ved å velge cool kartongvann med eller uten smak så er du med på å redusere karbonfottrykket mye, og plastbruken til svært lav. I tillegg produseres kartongene med bærekraft i fokus, og det plantes nye planter kontinuerlig for å dekke opp produksjonen av nye vannkartonger. Målet vårt er å ha kartonger som er 100% plantebaserte, komposterbare og karbonnøytrale.